Bescherm jouw houten terras tegen weersinvloeden: praktische tips


Houten terrassen stralen elegantie en rust uit - een ware uitnodiging voor het doorbrengen van comfortabele uren buitenshuis. Maar hoe bescherm je jouw houten terras tegen weersinvloeden zoals regen, zon en sneeuw? Bij Bankirai Terras hebben we jarenlange ervaring in het beschermen en onderhouden van houten terrassen. Hier zijn enkele van onze meest praktische tips.

Bescherming tegen regen en vocht

Regen en vocht kunnen funest zijn voor je houten terras. Ze kunnen leiden tot houtrot, schimmelvorming en vergrijzing van het hout. Gelukkig zijn er manieren om dit tegen te gaan.

Eén van de meest effectieve houtbeschermingsmethoden is het aanbrengen van een geschikte terrasverzadiging. Terrasbehandelingsproducten zoals oliën kunnen een waterafstotende laag vormen die je terras beschermt tegen vochtschade. Deze producten dringen diep in het hout door en beschermen het van binnenuit.

Maar opgelet! Voor je deze producten aanbrengt, moet je het terras grondig reinigen. Alleen zo kan de bescherming goed hechten en haar functie vervullen. Bij Bankirai Terras bieden we professionele terrasreiniging aan, waarbij we groene aanslag en andere vuiligheden grondig verwijderen.

Zonbestendig houten terras

Ook zonlicht kan je houten terras flink beschadigen. UV-stralen kunnen het hout doen verbleken en uitdrogen, waardoor het broos en gebarsten wordt.

Hoe bescherm je jouw terras tegen deze schadelijke stralen? Een eenvoudige oplossing is het gebruiken van UV-beschermende terrasbehandelingsproducten. Deze producten hebben UV-filters die de schadelijke stralen absorberen en zo verbleking en verwering voorkomen.

Daarnaast kan je ook kiezen voor houtsoorten die van nature bestand zijn tegen weersinvloeden, zoals Bankirai, Teak of Ipé. Bij Bankirai Terras hebben we een ruim assortiment van dergelijke duurzame houtsoorten beschikbaar.

Houten terras duurzaamheid: tips voor onderhoud

Regelmatig onderhoud is de sleutel tot de duurzaamheid van je houten terras. Maar wat zijn enkele praktische tips voor terras onderhoud?

  • Reinig regelmatig: Verwijder vuil, bladeren of sneeuw zo snel mogelijk om vochtvlekken te voorkomen. Gebruik een zachte borstel en warm water met een speciaal reinigingsmiddel voor houten terrassen.
  • Voer jaarlijks onderhoud uit: Het is aanbevolen om je terras minstens één keer per jaar grondig te reinigen en te behandelen met een beschermend product.
  • Inspecteer regelmatig: Controleer je terras op tekenen van beschadiging of slijtage. Zo kan je tijdig ingrijpen en voorkomen dat kleine problemen grote worden.

Tot slot

Het beschermen van jouw houten terras tegen weersinvloeden hoeft geen moeilijke taak te zijn. Met de juiste producten, regelmatig onderhoud en eventueel professionele hulp, kan je jouw terras in topconditie houden.

Bij Bankiraiterras zijn we specialisten in het beschermen en onderhouden van houten terrassen. Of je nu advies nodig hebt, onderhoudsproducten wilt kopen of onze professionele reinigings- en onderhoudsdiensten wilt inschakelen, wij staan voor je klaar. Neem vandaag nog contact met ons op en samen zorgen we ervoor dat je nog vele jaren van jouw prachtige houten terras kunt genieten.

Kan jouw terras wel wat liefde gebruiken? Of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten voor jouw terras? Neem dan contact op met Bankirai Terras via info@tuinterras.be of bel ons op 0475/262354. Wij helpen je graag verder met al je vragen en behoeften rondom jouw terras!

Image description

Over ons

Bangkiraiterras.be & De Terrasreiniger - Een kwestie van vertrouwen !

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies voor uw terras

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Bankirai is al 25 jaar uw specialist in het onderhouden en reinigen van uw houten terras. Heeft uw terras een opknapbeurt nodig, of wilt u graag een nieuw terras laten aanleggen in een specifieke houtsoort?

CONTACTEER ONS