Dakterras aanleggen

Dakterras aanleggen

Het aanleggen van een dakterras is voor ons altijd een zeer dankbare taak.

Een oase van rust

Wij maken van uw dak een mooie plek waar u heerlijk kunt vertoeven en volledig tot rust kunt komen. Bij het aanleggen van een dakterras is het startpunt meestal een kaal dak. Het vraagt inzicht, kennis en creativiteit om dit om te toveren tot een prachtig dakterras. 

Aan de hand van onze expertise schatten wij in welke mogelijkheden er zijn voor uw specifieke situatie. Deze mogelijkheden brengen wij voor u in kaart en bespreken wij grondig in samenspraak met de houtkeuze van het project.

Zo leggen wij uw dakterras aan

Stap 1

Grondige schoonmaak

Voordat wij ook maar onze materialen neerleggen, wordt uw dakterras eerst ontdaan van alle vuil. De bedekking van uw dak wordt ook aan een zorgvuldige inspectie onderworpen, zodat wij ons kunnen verzekeren van een stevig draagvlak. Deze stap is dus meer dan het aanvegen van bladeren of verwijderen van vuil.

Stap 2

Zorgen voor een goede ondergrond

Met behulp van lasertechnologie zorgen we ervoor dat de ondergrond van uw houten dakterras gereed wordt gemaakt. Omdat ook een plat dak nooit helemaal waterpas is, gaan wij uit van het hoogste punt en zullen lager gelegen delen ophogen met polypropileenpoten. Dit zijn rubberen dragers die de onderstructuur van de houten planken vormen. Deze poten worden op geen enkel moment in het dak geboord en zorgen voor een stabiele ondergrond. Ook voorkomt dit direct contact tussen de houten terrasplanken en de bedekking van het dak. Hierdoor kan uw houten terras altijd ademen.

Stap 3

Leggen van het hout

Voor het plaatsen van een dakterras gebruiken wij houtsoorten in duurzaamheidsklasse 2 en 3. Bijvoorbeeld ipé, padoek, bankirai, afromosia, teak of een andere soort. Ook maken wij altijd gebruik van zogenaamde blinde bevestigingen. Dit geeft niet alleen een mooier aangezicht, het is ook een onderdeel van een goede en professionele afwerking

Stap 4

Afwerking

Naast de blinde bevestigingen plaatsen wij ook trappen, luiken of plinten op mooie en veilige wijze. Middels een ambachtelijke wijze van het aanbrengen van tappen. Deze methode werd vroeger bijvoorbeeld gebruikt tijdens de bouw van scheepsdekken. Bij afvoergaten maken wij luikjes zodat deze altijd eenvoudig gecontroleerd kunnen worden op, onder andere, verstoppingen. Ter voorkoming van verstoppingen, plaatsen wij bij iedere afvoer op een plat dak, altijd een rooster (spin) zodat bladafval wordt tegen gehouden.

Stap 5

Oplevering

Zodra onze werkzaamheden er op zitten, is het aan u om te bepalen of het dakterras klaar is. Bent u tevreden? Dan is het af. Onze regel luidt: uw dakterras is pas klaar als u tevreden bent. Na een succesvolle aanleg van uw dakterras kunnen wij u ook van dienst zijn bij het onderhoud en het ontgroenen van uw terras. Bel ons voor een offerte of uitleg van wat wij voor u kunnen betekenen.

CONTACTEER ONS
Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies voor uw terras

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Bankirai is al 25 jaar uw specialist in het onderhouden en reinigen van uw houten terras. Heeft uw terras een opknapbeurt nodig, of wilt u graag een nieuw terras laten aanleggen in een specifieke houtsoort?

CONTACTEER ONS