Menu Sluiten

Zwembadterras aanleggen : Bankiraiterras.be

Een houten zwembadterras is een omlijsting met allure en straalt prachtige luxe uit. Onze ervaring en vakkundigheid verzekeren u ervan dat uw houten terras en uw zwembad één geheel vormen. Door het aanleggen van een prachtig zwembadterras maken wij een plek waar u op kun bijkomen van uw zwemactiviteiten of heerlijk op kunt zonnebaden.

Zo leggen wij uw zwembadterras aan​

Stap 1. Inspectie van de omgeving

Voor een zwembadterras dient de ondergrond van de directe omgeving van het zwembad verhard te zijn. Als dit nog niet het geval is, dan zullen wij eerst hiervoor zorgen. Desnoods door middel van het afgraven en uitvlakken van de terrasoppervlakte. Uiteraard zorgen wij ervoor dat eventuele bandensporen die hierbij zijn ontstaan, met de hand weer worden hersteld en dat er geen beschadigen ontstaan aan tuin of bestaand groen. Daarna plaatsen wij anti-worteldoek en werken wij de omgeving aan met stabilisé. Vanuit hier kunnen wij starten met het plaatsen van de onderstructuur.

Stap 2. Zorgen voor een goede ondergrond voor uw zwembadterras

 Door een stevige onderstructuur te plaatsen, zorgen wij ervoor dat de ondergrond van het zwembadterras geschikt is om het houten terras te dragen. Deze onderstructuur is eveneens van hard hout. Hierdoor is de stabiliteit en levensduur van uw houten zwembadterras verzekerd. Ook plaatsen wij extra rubbers tussen de stabilisé en onderstructuur om hinderlijke geluidsvorming tegen te gaan en te vermijden. Het rubber zorgt er ook voor dat de lucht kan circuleren rond de houten planken. Een goede luchtcirculatie rond de planken, vermindert de groei van alg en bacteriën in en op het hout.Om beschadigingen aan zowel het houten terras als aan het zwembad te voorkomen, zorgen wij ervoor dat het hout niet direct in aanraking komt met het bad.

Stap 3. Het plaatsen van het terras

Bij het plaatsen van uw houten zwembadterras adviseren wij u graag over het soort hout dat u hiervoor kiest. Uiteraard wordt er gekozen voor een kwalitatieve houtsoort waarbij de voorkeur uitgaat naar Ipé of Afrormosia. Met name omdat deze houtsoorten bij uitstek goed bestand zijn tegen vocht en eventuele middelen die zich in het zwembadwater bevinden. Desalniettemin zijn Padoek, Teak of Bankirai met duurzaamheidsklasse 2 ook een prima keuze.

Stap 4. De afwerking van uw zwembadterras

Wij werken ook uw houten zwembadterras af met blinde, onzichtbare bevestigingen. Juist in de directe omgeving van een zwembad, alwaar u meestal met blote voeten loopt, is dit een belangrijk aandachtspunt. Trappen, luiken of plinten worden eveneens onzichtbaar en met blinde bevestigingen afgewerkt. Dit doen wij door gebruik van een ambachtelijke werkwijze die vroeger in scheepsbouw werd aangewend. Wij beheersen deze techniek omdat wij deze dagelijks gebruiken.

Stap 5. Oplevering

Nadat het hout is geplaatst en het terras compleet aansluit op uw zwembad, is het aan u om te bepalen of ons werk is gedaan. Bent u tevreden? Dan zijn wij klaar!

Uw zwembadterras mooi onderhouden

Wij beschikken over een onderhoudsolie die er voor zorgt dat het hout beschermd wordt tegen UV-stralen én het houtoppervlakte stroever maakt. Laat ons een offerte uitbrengen voor de aanleg van uw zwembadterras en een voorstel doen voor terras onderhoud. Wij bieden u graag een compleet plaatje aan!