Menu Sluiten

Terras reiniging: Bankiraiterras.be

Bankiraiterras.be helpt u op vakkundige wijze bij het reinigen van uw houten terras en uw terras ontgroenen. Wij kunnen groene aanslag van uw terras verwijderen en Bankirai reinigen.

Een houten terras schoonmaken kunt u op verschillende manieren doen. Maar net als het ontmossen van een terras, is het verstandiger om dit door een professioneel bedrijf te laten doen. Met name vanwege de veiligheid en bescherming van het hout – en de begroeiing er omheen.

Hieronder geven wij een overzicht van veelgebruikte reinigingsmethoden om (onder andere) groene aanslag op hout te verwijderen:

Houten terras reinigen met javel 

Een hout terras schoonmaken met chloor, bleekwater, javel is een lastige klus. U dient bijvoorbeeld de juiste verhouding met water te vinden. Ook kan het chemische goedje schadelijk zijn voor uw luchtwegen. Daarbij komt dat u ook moet oppassen met spatten op uw kleding en, misschien het grootste nadeel van een terras reinigen met bleekwater, het is een aanslag op het milieu. In ieder geval op de planten die zich in de directe omgeving van uw terras bevinden. Het water dat gebruikt wordt om het terras schoon te maken loopt immers weg tussen de terrasdelen en zakt in de grond. Hier komt het in -vernietigende- aanraking met alles dat in de directe nabijheid leeft.

Houten terras reinigen met javel

  • Houten terras reinigen met javel

Houten terras reinigen met azijn

Hoewel azijn in beginsel een natuurproduct is, heeft het desalniettemin een negatief effect op uw planten en andere organismen waarmee het in aanraking komt. Ook hier geldt dus: het kan misschien mos verwijderen van uw houten terras, maar met welke gevolgen voor de planten in uw tuin…

Terras reinigen met hogedrukreiniger

Groene aanslag verwijderen van hout lukt u waarschijnlijk ook met een hogedrukreiniger – en deze methode zal uw houten terras schoonmaken. Echter, uw hout zal beschadigd raken door de hoge druk waarmee het water wordt opgespoten: kleine beschadigingen die splinters kunnen veroorzaken in het hout. Het maakt hierbij geen verschil of uw houten terras glad is of dat het hout groeven heeft.

Terrasreiniging door een expert

Bankiraiterras.be heeft diverse, professionele werkwijzen voor het reinigen van uw houten terras. Zo kunnen wij met onze gespecialiseerde toestellen al het mos verwijderen van houten terrassen, de groene aanslag verwijderen en vergrijzing van uw houten terras herstellen.

Door de vooruit draaiende borstels op een bepaalde wijze in aanraking te laten komen met de houtvezels en houtstructuur van uw terrasdelen, worden deze stofvrij – en zonder gebruik van water – weer als nieuw.

Dit is een groot voordeel ten opzichte van zelf een houten terras reinigen met azijn of met water en schoonmaakmiddel. Bij deze droge en stofvrije manier wordt het vuil namelijk opgezogen door de machine. Ook als het terras laten reinigen op deze manier bijvoorbeeld plaatsvindt op een dakterras, waar vuil water niet langs de muren naar beneden mag lopen, dan geeft deze wijze van een hout terras schoonmaken het beste resultaat.

Voor meer info, kijk op DeTerrasreiniger.be

Neem contact met ons op om te bespreken hoe wij u kunnen helpen bij reiniging van uw houten terras