Menu Sluiten

Terrasonderhoud: Bankiraiterras.be

Met professioneel terrasonderhoud kunt u nog langer genieten van uw houten terras. Op een correcte wijze uw houten terras onderhouden zorgt voor bescherming tegen de groei van algen en mos. Groene aanslag verwijderen en het ontmossen van uw terras zal dan ook minder vaak nodig zijn.

Unieke methode voor het onderhoud van uw terras

Het terras schuren

Een houten terras glad en in conditie houden is één van de taken die wij graag voor onze rekening nemen. Het hout mag natuurlijk geen splinters gaan vormen – of op andere wijze lelijk worden. Door een goed terras onderhoud gaat u dit tegen en u verlengt hiermee de levensduur van de mooie aanvulling op uw dak, uw tuin, of aan uw zwembad. Het onderhoud Ipé terras, bankirai hout onderhoud en padouk hout onderhoud wordt door ons met een speciale machine gedaan. Deze reinigingsmethode voor uw houten terras is de start van de onderhoudswerkzaamheden die Bankiraiterras.be voor u verricht. De vooruit roterende borstels doen groene aanslag van het terras verwijderen en ook de voegen en randen worden hiervan ontdaan. Omdat wij veel ervaring hebben met deze handeling is het schuurpatroon zeer gelijkmatig. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de houtvezels niet beschadigd raken en dat de houtporiën zich sluiten.

Het vakkundig schuren van uw houten terras zal niet alleen uw terras ontgroenen, maar eventuele kleine oneffenheden worden ook weggepoetst – en het zal uw houten terras glad maken. Bankiraiterras.be beschouwt dit als stap 1 in het onderhoud van een houten terras.

Het terras oliën

Na het groene aanslag verwijderen van hout, zullen wij het terras voorzien van een speciale, beschermende olie. Dit is, na het ontmossen terras, een heel belangrijke stap ten behoeven van houten terras onderhoud. Hiermee zorgt u er namelijk voor dat het hout wordt geïmpregneerd en de houtporiën verzadigd raken met de olie. Deze olie zorgt er niet alleen voor dat het hout nog beter tegen vocht wordt beschermd, maar heeft ook een antibacteriële werking. Hierdoor hebben schimmels en bacteriën minder toegang tot het hout. Aanbrengen van beschermende olie is een behandeling die zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Hebt u hier geen ervaring mee, dan kan het lastig zijn om dit voldoende gelijkmatig te doen, waardoor vlekken en beschadigingen – of zwakke plekken in het hout – kunnen ontstaan door een overvloed aan olie.

Het oliën van een houten terras is een behandeling waar enige expertise wenselijk is. Wij hebben ervaring met het aanbrengen van beschermingsolie voor uw houten terras – en raden u aan om dit minimaal jaarlijks te laten doen. Stap 2 van onderhoud terras.

Het terras antislip maken

Bankiraiterras.be kan uw houten terras nog aangenamer voor u maken bij onze onderhoudswerkzaamheden. Wij beschikken over een speciale antislip olie. Het onderhoud Ipé terras, bankirai hout onderhoud en padouk hout onderhoud kan hiermee worden aangevuld. Hierdoor wordt uw houten terras stroever en veiliger. En niet alleen dat, de antislip olie heeft tevens een unieke UV-beschermende eigenschap. Vergrijzing van uw houten terras wordt hiermee tegen gegaan. De afsluitende stap 3 in uw terrasonderhoud. Voor meer info over terras reinigingen, zie op DeTerrasreiniger.be

Wilt u weten hoe wij onderhoud kunnen doen op uw houten terras? Mail ons foto’s, het aantal vierkante meters en informatie over wat u exact voor ogen heeft. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen zodat wij het met u kunnen bespreken.