Menu Sluiten

Contacteer Bankiraiterras.be

Het aanleggen van een dakterras is voor ons altijd een zeer dankbare taak. Wij maken van uw dak een oase. Een mooie plek waar u heerlijk kunt vertoeven – en volledig tot rust kunt komen. Bij het aanleggen van een dakterras is het startpunt meestal een kaal dak. Het vraagt inzicht, kennis en creativiteit om dit om te toveren tot een prachtig dakterras.

Een houten terras waar u tijdens zomeravonden heerlijk kunt bijkomen van de hectiek van de dag. Door onze ervaring met het aanleggen van dakterrassen kunnen wij vaak snel inschatten welke mogelijkheden er zijn voor uw specifieke situatie. Deze mogelijkheden brengen wij voor u in kaart en bespreken wij met u. Ook helpen wij u met de houtkeuze.

Zo leggen wij uw dakterras aan

Stap 1. Grondige schoonmaak

Voordat wij ook maar onze materialen neerleggen, wordt uw dakterras eerst ontdaan van alle vuil. De bedekking van uw dak wordt ook aan een zorgvuldige inspectie onderworpen, zodat wij ons kunnen verzekeren van een stevig draagvlak. Deze stap is dus meer dan het aanvegen van bladeren of verwijderen van vuil.

Stap 2. Zorgen voor een goede ondergrond

Met behulp van lasertechnologie zorgen we ervoor dat de ondergrond van uw houten dakterras gereed wordt gemaakt. Omdat ook een plat dak nooit helemaal waterpas is, gaan wij uit van het hoogste punt en zullen lager gelegen delen ophogen met polypropileenpoten. Dit zijn rubberen dragers die de onderstructuur van de houten planken vormen. Deze poten worden nimmer in het dak geboord en zorgen voor een stabiele ondergrond. Ook voorkomen zij direct contact tussen de houten terrasplanken en de bedekking van het dak. Hierdoor kan uw houten terras altijd ademen.

Stap 3. Leggen van het hout

Voor het plaatsen van een dakterras gebruiken wij houtsoorten in duurzaamheidsklasse 2 en 3. Bijvoorbeeld Ipé, Padoek, Bankirai, Afromosia, Teak of een andere soort. Ook maken wij altijd gebruik van zogenaamde blinde bevestigingen. Dit geeft niet alleen een mooier aangezicht, het is ook een onderdeel van een goede en professionele afwerking

Stap 4. Afwerking

Naast de blinde bevestigingen plaatsen wij ook trappen, luiken of plinten op mooie en veilige wijze. Middels een ambachtelijke wijze van het aanbrengen van tappen. Deze methode werd vroeger bijvoorbeeld gebruikt tijdens de bouw van scheepsdekken.

Bij afvoergaten maken wij luikjes zodat deze altijd eenvoudig gecontroleerd kunnen worden op, onder andere, verstoppingen. Ter voorkoming van verstoppingen, plaatsen wij bij iedere afvoer op een plat dak, altijd een rooster (spin) zodat bladafval wordt tegen gehouden.

Stap 5. Oplevering

Zodra onze werkzaamheden er op zitten, is het aan u om te bepalen of het dakterras klaar is. Bent u tevreden? Dan is het af. Onze regel is: Uw dakterras is pas klaar als u tevreden bent!

Na een succesvolle aanleg van uw dakterras kunnen wij u ook van dienst zijn bij het onderhoud terras en het terras ontgroenen. Bel ons voor een offerte of uitleg van wat wij voor u kunnen betekenen.