De ultieme gids voor het reinigen en onderhouden van houten terrassen: Tips en trucs voor het verwijderen van vuil, schimmel of groenaanslag en bescherming tegen verkleuring.


De ultieme gids voor het reinigen en onderhouden van houten terrassen: Tips en trucs voor het verwijderen van vuil, schimmel of groenaanslag en bescherming tegen verkleuring.

1. Hoe vaak moet ik mijn houten terras schoonmaken in Vlaanderen?

Je moet je houten terras minstens één keer per jaar grondig schoonmaken. Afhankelijk van het weer en het gebruik kan het nodig zijn om het vaker schoon te maken. Een goede manier om de levensduur van je houten terras te verlengen, is door het regelmatig te reinigen en te onderhouden. Het is belangrijk om te weten dat regelmatig onderhoud je houten terras zal beschermen tegen schade door de elementen en vocht.

2. Welke producten kan ik het beste gebruiken voor het reinigen/onderhouden van mijn houten terras?

Gebruik een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor houten terrassen, zoals een houtreiniger of een ontvetter. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel of ammoniak, omdat deze de houtvezels kunnen beschadigen en het oppervlak kunnen verkleuren. Als je een natuurlijk reinigingsmiddel wilt gebruiken, dan kun je bijvoorbeeld baking soda of azijn mengen met water. Dit kan effectief zijn tegen vuil en vlekken, maar het kan ook de kleur van het hout lichtjes veranderen. Denk aan het milieu bij de aankoop van zulke producten.

3. Hoe kan ik schimmel en groenaanslag van mijn houten terras verwijderen?


Schimmel en groenaanslag kunnen gemakkelijk groeien op vochtige houten oppervlakken. Om deze te verwijderen, kun je een mengsel van water en azijn gebruiken. Breng het mengsel aan op het oppervlak en laat het 15-20 minuten intrekken voordat je het afspoelt met water. Als er nog steeds schimmel op het hout zit, dan kun je een schimmelreiniger speciaal voor houten terrassen gebruiken. Deze producten zijn vaak beschikbaar in de winkel en zijn ontworpen om veilig te gebruiken op houten oppervlakken.

4. Hoe kan ik mijn houten terras beschermen tegen verkleuring door UV licht?


Om je houten terras te beschermen tegen verkleuring, kun je het regelmatig behandelen met een houtbeschermer of olie. Deze producten bevatten meestal UV-remmers en beschermen het hout tegen de schadelijke effecten van de zon. Het is belangrijk om te kiezen voor een product dat geschikt is voor jouw type hout en het gewenste effect heeft. Als je de natuurlijke kleur van het hout wilt behouden, dan kun je het beste kiezen voor een transparante houtolie. Wil je het hout liever een kleur geven, dan kun je kiezen voor een gekleurde houtolie.

5. Maak het uzelf makkelijk én wees geen slaaf van uw tuin- of dakterras.

Uw terras dient om zorgeloos te genieten zonder meer. Bel DeTerrasreiniger.be , Zij zijn al dertig jaar gespecialiseerd in zowel onderhoud als aanleg van houten terrassen. Zij zorgen voor alles.

Bel 0475/262354 of mail ons nu!

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies voor uw terras

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Bankirai is al 25 jaar uw specialist in het onderhouden en reinigen van uw houten terras. Heeft uw terras een opknapbeurt nodig, of wilt u graag een nieuw terras laten aanleggen in een specifieke houtsoort?

CONTACTEER ONS