Wat zijn de voordelen van een Thermowood houten terras?

 


Wat zijn de voordelen van een Thermowood houten terras?

Thermowood is een type hout dat is behandeld door middel van thermische modificatie, wat betekent dat het hout is verhit onder gecontroleerde omstandigheden zonder toevoeging van chemicaliën. Een terras gemaakt van Thermowood heeft een aantal voordelen en eigenschappen, waaronder:


Duurzaamheid: 

Thermowood is duurzaam en gaat langer mee dan onbehandeld hout. Door de thermische modificatie is het hout minder gevoelig voor rot, schimmel en insecten.


Stabiliteit: 

Thermowood is een stabiel materiaal en krimpt en zwelt minder dan onbehandeld hout. Hierdoor blijft het terras beter in vorm en is het minder gevoelig voor scheuren en vervormingen.


Milieuvriendelijkheid: 

Thermowood is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout, omdat het wordt geproduceerd uit snelgroeiende naaldhout soorten die lokaal worden gekweekt.


Natuurlijke uitstraling: 

Thermowood heeft een natuurlijke uitstraling en kan worden gebruikt voor een breed scala aan terrasontwerpen en -stijlen. Het heeft een warme uitstraling en kan worden afgewerkt met verschillende oliën en coatings om de kleur te veranderen.


Onderhoudsvriendelijk: 

Een terras gemaakt van Thermowood is onderhoudsvriendelijk en vereist minder onderhoud dan andere soorten hout. Het hoeft niet te worden behandeld met chemische middelen en kan eenvoudig worden gereinigd met water en zeep.


Kortom, een terras gemaakt van Thermowood heeft vele voordelen, waaronder duurzaamheid, stabiliteit, milieuvriendelijkheid, natuurlijke uitstraling, onderhoudsgemak en veiligheid. Het is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een mooi en duurzaam terras dat weinig onderhoud vereist.

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies voor uw terras

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Bankirai is al 25 jaar uw specialist in het onderhouden en reinigen van uw houten terras. Heeft uw terras een opknapbeurt nodig, of wilt u graag een nieuw terras laten aanleggen in een specifieke houtsoort?

CONTACTEER ONS