Waarom kiezen voor een houten terras?

Wie beslist een terras aan te leggen, wordt vaak overweldigd door het ruime aanbod aan verschillende materialen: natuursteen, keramiek, beton, etc. Eén van de populairste keuzes, echter, blijft een houten terras. Onderstaande voordelen maken duidelijk waarom.

Sfeervol

Niets oogt zo gezellig en sfeervol als hout. Door houten elementen te verwerken in uw tuin kan u dan ook het huiselijke gevoel van uw woning doortrekken naar buiten toe. Bovendien is hout een natuurlijk materiaal. Hierdoor kan u de natuurlijke look van uw tuin behouden, in tegenstelling tot het gebruik van artificiële materialen als beton.

Volledig aanpasbaar

Hoewel velen denken dat hout enkel thuishoort in een landelijke woning, is het tegendeel waar. Er bestaat voor elk type woning of tuin wel een houten terras. Niet alleen kan zelfs een houten terras een strakke, moderne indruk geven, ook kan de vorm en breedte van de planken volledig aangepast worden aan de grootte van de tuin. Zeker als u opteert voor een specialist als DeTerrasreiniger kan u rekenen op een persoonlijke aanpak met respect voor uw wensen en budget.

Functionaliteit

Een ander voordeel van de natuurlijke oorsprong van hout is zijn bestandheid tegen de warmte van de zon. Dit houdt in dat u bij hete zomerdagen niet hoeft te vrezen voor een hete ondervloer, zoals vaak het geval is bij tegels. Omdat hout de hitte makkelijker absorbeert, kan u bovendien op uw terras al sneller genieten van de koelte. Anderzijds voelt hout nooit zo kil aan als tegels of beton, waardoor het zelfs van ’s ochtends vroeg aangenaam is om uw terras met blote voeten te betreden.

Duurzaamheid

Een houten terras kan ook erg duurzaam zijn, mits u voor de juiste houtsoort kiest. Zo is er een ruim aanbod aan houtsoorten die minstens 20 jaar meegaan. Net zoals de look van uw terras, hangt ook de keuze van de houtsoort uiteraard af van uw persoonlijke eisen en budget. Tropisch hardhout als bankirai behoort tot het beste van het beste door zijn duurzaamheid en warme uitstraling, maar daar hangt uiteraard ook een prijskaartje aan vast. Gelukkig kan u ook opteren voor goedkopere houtsoorten als thermowood. Door een speciale verhittingstechniek wordt ook dit Europese dennenhout omgetoverd tot een duurzame houtsoort die bestand is tegen vocht en insecten. Ook padouk, ipé en houtcomposiet behoren tot de mogelijkheden. Kortom, er bestaat een duurzame houtsoort voor elke tuin!

Onderhoudsvriendelijk

Houten terrassen zijn niet enkel duurzaam omdat ze lang meegaan, ze zijn ook erg onderhoudsvriendelijk omdat hout als materiaal zeer weinig onderhoud vergt. Wanneer het toch tijd wordt om uw terras te ontmossen en te reinigen, kan u zeer eenvoudig een professional als DeTerrasreiniger contacteren om de beste aanpak voor uw terrasreiniging te bespreken. Doormiddel van gespecialiseerde toestellen kan uw terras grondig gereinigd worden op een verantwoorde manier, zonder het gebruik van chemicaliën, waardoor u niet hoeft te vrezen voor beschadiging aan uw planten, vijvers of muren. Zo kan ook u ten volle van uw houten terras genieten.


Bel ons indien u ook graag zo een mooi én kwalitatief terras wenst,

Rudi Geeraerts     Lieven Baeten
Zaakvoerder         Meestergast-Schrijnwerker
Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies voor uw terras

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Bankirai is al 25 jaar uw specialist in het onderhouden en reinigen van uw houten terras. Heeft uw terras een opknapbeurt nodig, of wilt u graag een nieuw terras laten aanleggen in een specifieke houtsoort?

CONTACTEER ONS