Wat doe ik met mijn terras in de winter? 5 Tips&Tricks voor u


5 Decoratietips voor uw terras tijdens de winter

Velen associëren relaxen op een terras steeds met warme, zomerse dagen. Toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Met de juiste aankleding kan ook uw terras helemaal winterproof worden. Hieronder delen we dan ook vijf decoratietips voor uw terras tijdens de winter.

Verlichting

Buitenverlichting is een ultieme sfeerbrenger op elk terras. Dit hoeft zeker niet beperkt te blijven tot de jaarlijkse kerstverlichting, maar kent ook heel wat meer creatieve toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan lantaarns die u kan ophangen, LED-verlichting in een overkapping of geurkaarsen op tafel.

Comfortabele zithoek

Om helemaal van uw winterterras te kunnen genieten, wil u uzelf natuurlijk ook kunnen nestelen in een comfortabele zithoek. Wie voldoende plaats heeft kan bijvoorbeeld een lounge plaatsen, bij voorkeur aangekleed met kussens voor een extra aangenaam gevoel. Ook voor kleinere terrassen zijn er voldoende mogelijkheden om te kunnen genieten van de winterzon, van een op maat gemaakte zitbank eveneens aangekleed met decoratieve kussens, tot luxueuze zitzakken of schommelstoelen waarin u kan wegdromen.

Hartverwarmende decoratie

Een winterterras vraagt uiteraard ook wat meer praktische decoratie, zoals items waar u het letterlijk en figuurlijk warm van krijgt. Bij een comfortabele zithoek, bijvoorbeeld, horen uiteraard ook warme dekens die meteen ook gezelligheid brengen. Daarnaast kan u ook denken aan warmtelampen of andere terrasverwarmers. Een absolute topper blijft echter een mooie, grote vuurschaal. Deze brengt niet enkel warmte en sfeer, maar biedt ook meteen de mogelijkheid om te genieten van winterse snacks als geroosterde marshmallows.

Winterharde planten

Ook op een winterterras mag een beetje groen zeker niet ontbreken. Ga daarom op zoek naar winterharde planten, bij voorkeur in vorstvrije potten en bakken met een gaatje onderaan, zodat bij langdurige periodes van regen het water niet steeds blijft staan. Mooie voorbeelden van winterharde planten zijn viooltjes, tuincyclaam, winterzoet of de mahoniestruik.

Speel met kleuren

Winter hoeft ook niet steeds gelijk te staan aan enkel grijze, grauwe kleuren. Kiezen voor karaktervolle materialen en de juiste kleuren in uw decoratie kan meteen uw hele winterterras transformeren. Hergebruik dan ook niet zomaar dezelfde felle zomerse kussens of decoratieartikelen, maar investeer in aangepaste decoratie met een warm kleurenpalet om die echte winterse gezelligheid naar uw terras te brengen.
Ook om uw terras in de winter te decoreren zijn de mogelijkheden dus veelal eindeloos. Met bovenstaande is een terras waarvan enkel in de zomer genoten kan worden dan ook verleden tijd. Mocht u toch nog inspiratie zoeken voor uw terras, dan kan u steeds terecht bij Bankiraiterras.be voor professioneel advies en een creatieve aanpak.

Bronnen:
https://www.proximus.be/pickx/nl/1597050/tien-winterharde-planten
Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies voor uw terras

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Bankirai is al 25 jaar uw specialist in het onderhouden en reinigen van uw houten terras. Heeft uw terras een opknapbeurt nodig, of wilt u graag een nieuw terras laten aanleggen in een specifieke houtsoort?

CONTACTEER ONS