Kunnen we een hottub plaatsen op een houten terras?5 tips wanneer je een hottub op je terras wil plaatsen

Een eigen hottub is voor velen de ultieme additie om een terras of tuin naar een volgend niveau te tillen en een gevoel van luxe te creëren. Wanneer u overweegt een bubbelbad op uw terras, ook op dakterrassen mogelijk, te plaatsen dient u echter rekening te houden met onderstaande belangrijke tips.

Houd rekening met de locatie

Indien uw terras erg ruim is, heeft u misschien wel de luxe om goed te overwegen waar u uw bubbelbad best kan plaatsen. Voor uw eigen comfort kiest u best voor een plekje waar u uzelf de meeste privacy kan garanderen en dus een minimale inkijk van bijvoorbeeld buren hebt. Daarnaast wil u ook op koudere dagen van uw hottub kunnen genieten, en plaatst u hem dus best niet te ver van uw huis vandaan, zodat u niet steeds erg ver heen en weer moet lopen als u uit het warme water komt.

Een stevige en vlakke ondergrond is noodzakelijk

Aangezien een hottub dient gedragen te worden over de gehele bodem, is het erg van belang om een harde en vlakke ondergrond te voorzien, die bij voorkeur ook volledig waterpas is. Wanneer dit niet het geval is, riskeert u dat de installatie gaat balanceren en het bubbelbad misschien zelfs scheuren doordat het gewicht niet gelijk verdeeld kan worden. Een houten terras is dan ook een uitstekende oplossing om een waterpas ondergrond te garanderen, mits de planken extra ondersteund worden voor het gewicht.

Pas op voor gladheid

Bij de plaatsing van een bubbelbad op een terras dient de ondergrond niet alleen stevig te zijn, maar ook zo min mogelijk glad te worden wanneer deze nat wordt. Houten terrasplanken bieden vanzelf al meer grip dan bijvoorbeeld tegels, maar ook hierbij is het nog steeds van belang om voor de juiste houtsoort te kiezen. Kwartiers gezaagd hout hebben als eigenschap dat ze veel minder glad zijn. Informeer uw specialist dan ook steeds wanneer u overweegt om een hottub te plaatsen, zodat deze u kan begeleiden in de keuze voor de juiste materialen en voorbereiding.

Zorg voor watertoevoer- en afvoer

Waar u kleinere spa’s vaak kan vullen en leegmaken met de tuinslang, dient u bij grotere hottub's ook rekening te houden met een watervoorziening in de buurt van uw spa. Bovendien is het ook handig dat u bij verversing de mogelijkheid heeft om het water vlot te laten wegstromen en weer aan te vullen.

Voorzie een elektriciteitsaansluiting

Uiteraard heeft een hottub ook op uw terras nood aan stroomtoevoer. Het veiligste is om dit op een aparte groep aan te sluiten en een rechtstreekse kabel te laten vertrekken vanaf de stroomkast. Om de kabel mooi weg te werken in uw terras mag deze uit de vloer komen, zolang hij niet in het midden onder de hottub uitkomt, want dan wordt het erg lastig om hem aan te sluiten. Wanneer u de kabel inderdaad wil verwerken onder uw terras, moet u rekening houden met het feit dat de dikte en het gewicht van de kabel bepaald worden door het aantal pompen dat u in uw hottub wenst. Kortom, een houten planken zijn een uitstekende optie voor uw terras, ook wanneer u overweegt om een bubbelbad te plaatsen, en wanneer u bovenstaande tips in acht neemt. Bij bankiraiterras.be informeren we u steeds graag over de vele mogelijkheden en begeleiden we u professioneel in de aanleg van uw droomterras, ook mét bubbelbad.

Bankiraiterras.be

Bel ons indien u ook graag zo een mooi én kwalitatief terras wenst,

Rudi Geeraerts     Lieven Baeten

Zaakvoerder         Meestergast-Schrijnwerker

0475/262354info@tuinterras.be | www.deterrasreiniger.be | www.bankiraiterras.be

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies voor uw terras

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Bankirai is al 25 jaar uw specialist in het onderhouden en reinigen van uw houten terras. Heeft uw terras een opknapbeurt nodig, of wilt u graag een nieuw terras laten aanleggen in een specifieke houtsoort?

CONTACTEER ONS