Hoe zorg ik voor een hippe terrasinrichting?
5 decoratietips voor een hippe terrasinrichting

Nu de lentezon stilaan weer in het land komt, is er niets leuker dan hiervan te kunnen genieten op uw eigen terras. Hoog tijd dus om uw terras nieuw leven in te blazen met onderstaande tips voor een hippe inrichting ervan.

Lenteschoonmaak

Vooraleer u kan inrichten, dient uw terras natuurlijk ook schoongemaakt te worden na die lange winter. Misschien kan u zelf met de schuurborstel aan de slag gaan, maar vaak kunnen terrassen na zo’n koude en vochtige periode ook wel een grondigere poetsbeurt gebruiken. In dat geval kan u steeds terecht bij Deterrasreiniger.be voor een professionele reiniging van uw terras.

Praktische planten

Planten zijn uiteraard een uitstekende bron van kleuren voor uw terras en dus ook een ultiem decoratie-item. Belangrijker is echter dat planten ook een praktisch nut kunnen hebben. Hoge grassen of grote planten in een paar stevige bloembakken kunnen een uitstekende muur vormen tussen uw terras en dat van uw buur en zo bijdragen tot uw privacy. Daarnaast dienen planten niet steeds beperkt te blijven tot bloemen. Overweeg bijvoorbeeld om ook een paar eetbare zaken te planten: kruiden, aardbeien, tomaten, … Steeds handig om in huis te hebben!

Terrasbar geopend

Een terrasbar, ideaal om een leeg hoekje van uw terras op te vrolijken. Mooi en hip is een bar in hout, wat u bovendien ook de mogelijkheid geeft om uw bar misschien wel helemaal zelf te maken. Zo kan u niet enkel de vorm en grootte aanpassen aan uw terras, maar kan u met een laagje verf ook de kleur helemaal afstemmen op uw andere decoratie.

Lichtje voor de sfeer

Vooral voor die warmere zomeravonden wil u natuurlijk nog tot ‘s avonds laat op uw terras kunnen genieten. De juiste verlichting is daarbij van essentieel belang. Erg hip momenteel is het gebruik van lantaarns of lichtslingers. Deze zorgen niet enkel voor meer licht, maar zijn ook nog eens heel sfeervol. Denk daarnaast bijvoorbeeld ook nog aan kleurrijke kaarsen, of, indien de zomerse temperaturen nog wat wegblijven, een uiterst gezellige vuurkorf.

Aan tafel

Niets is natuurlijk leuker dan ‘s ochtends uw ontbijt te nuttigen in de zon, of ‘s avonds vrienden uit te nodigen voor een diner op uw terras. Een gezellige eetplaats mag daarom dan ook niet ontbreken. Als u echt hip wil zijn dit jaar, dan kiest u ook voor uw tafel en bijbehorende decoratie voor natuurlijke materialen, maar ook rotan en aardse kleuren in het algemeen zijn momenteel het van het.

Door bovengenoemde tips te combineren voorziet u uw tuin van alle gemakken, van verlichting, tot meubilair en groen, én bent u verzekerd van een hip terras anno 2020. Breng de zomer naar uw terras!

Bankiraiterras.be


Bel ons indien u ook graag zo een mooi én kwalitatief terras wenst,

Rudi Geeraerts     Lieven Baeten
Zaakvoerder         Meestergast-Schrijnwerker
Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies voor uw terras

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Bankirai is al 25 jaar uw specialist in het onderhouden en reinigen van uw houten terras. Heeft uw terras een opknapbeurt nodig, of wilt u graag een nieuw terras laten aanleggen in een specifieke houtsoort?

CONTACTEER ONS