Hoe richt ik een klein terras toch leuk in?


4 Tips voor de inrichting van een klein terras

Heeft u een klein terras? Dan hoeft dit helemaal niet saai te zijn! Met onderstaande tips tovert u ook die beperkte vierkante meters om tot een zomerse oase van gezelligheid.

Kiezen zonder verliezen

Om de ruimte van uw terras optimaal te benutten is het erg belangrijk om eerst voor uzelf te bepalen waarvoor uw terras zal dienen. Vindt u het belangrijk dat uw terras functioneert als eetruimte of wil u zich er eerder kunnen nestelen met een koffie en een goed boek? Misschien wil u uw terras liever transformeren tot een groene oase, al dan niet met moestuin. Door te beslissen wat voor u het belangrijkste is, vermijdt u het verlies van kostbare ruimte door onnodige items.

Pas uw meubilair aan

Met de juiste portie creativiteit is er haast op elk terras wel ruimte om een eet- of zithoek te installeren. Denk bijvoorbeeld aan uitklapbare tafeltjes en/of stoelen. Met een tafelkleed en andere sfeervolle tafeldecoratie zien ook deze er al snel minstens zo uitnodigend uit. Een andere optie is om steeds in de hoogte werken: barstoelen en een hoge tuintafel, ruimtebesparende wandrekjes, of verlichting en planten die je kan ophangen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Durf te spelen met kleuren en patronen

Velen opteren bij de inrichting van hun klein terras voor eentonige, veilige kleuren uit angst dat felle kleuren, laat staan patronen, hun terras nog compacter zouden doen voelen of te overweldigend zouden zijn. Niets is echter minder waar. Door gebruik te maken van een variatie aan kleuren, patronen en texturen creëert u net ook op een klein terras een luxueus gevoel, dat u de beperktheid van de ruimte doet vergeten. Trendy voorbeelden zijn natuurlijke, ruwe materialen, vaak gecombineerd met opvallende tapijten en kleurrijke, pluizige kussens. Vergeet hierbij ook niet de vloerbekleding van uw terras. Houten terrasplanken bijvoorbeeld voegen meteen textuur en gezelligheid toe aan uw terras. Bij Bankiraiterras.be kan u ook voor uw klein terras steeds terecht voor een professionele aanleg ervan.

Combineer sfeer en functionaliteit

Door sfeer en functionaliteit hand in hand te laten gaan, kan u op een eenvoudige manier ruimte besparen zonder in te boeten aan een stijlvolle inrichting van uw terras. Wil u graag meer groen op uw terras? Overweeg dan bijvoorbeeld om hoge planten of grassen rondomrond te plaatsen, zo creëert u meteen meer privacy zonder een zware afsluiting te hoeven plaatsen. Heeft u onvoldoende ruimte voor een uitgebreide loungeset? Ga dan op zoek naar een hangmat die u over uw terras kan spannen, of een hangstoel in macramé, beiden erg hippe alternatieven waardoor u toch een gezellige zithoek kan maken.
Wanneer u creatief durft te zijn met uw inrichting, van aangepaste meubels tot de kleuren die u gebruikt, hoeft een compact terras dus helemaal geen nadeel te zijn. Met bovenstaande tips brengt u het luxueuze gevoel van een weelderige tuin of zomers terras gewoon naar uw eigen paar vierkante meters buitenlucht.

Bronnen:
https://www.actiefwonen.be/klein-terras-of-balkon-zo-richt-je-hem-optimaal-in/
Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies voor uw terras

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Bankirai is al 25 jaar uw specialist in het onderhouden en reinigen van uw houten terras. Heeft uw terras een opknapbeurt nodig, of wilt u graag een nieuw terras laten aanleggen in een specifieke houtsoort?

CONTACTEER ONS