Hoe wordt een nieuw tuinterras aangelegd?


Een tuinterras aanleggen gebeurt in verschillende stappen:

1. De oppervlakte voorzien van een verharde ondergrond

Als er nog geen verharde ondergrond is, wordt de terrasoppervlakte eerst afgegraven en uitgevlakt. Nadien wordt een anti-worteldoek geplaatst en wordt het geheel aangewerkt met stabilisé of met betondals en polypropileenpoten.

2. De onderstructuur plaatsen

De onderstructuur bestaat altijd uit hardhout omdat deze qua stabiliteit en levensduur minstens even belangrijk is als de terrasplank zelf. Tussen de stabilisé en de onderstructuur plaatsen we extra rubbers om elk storend contactgeluid te vermijden én de verluchting van de onderstructuur te optimaliseren. Er zal trouwens nooit enig rechtstreeks contact zijn tussen uw tuinterras en de woning.

3. Het tuinterras aanleggen

Het tuinterras aanleggen gebeurt in Ipé, Padoek, Teak of een andere kwalitatieve houtsoort en altijd met 'blinde' bevestigingen. Ook Thermowood, een goed ecologisch alternatief, hebben wij in ons gamma. Een hard houten tuinterras is een absolute must in het 'outdoor living and cooking' fenomeen van de laatste jaren. Wij slagen erin zelfs trappen, luiken of plinten onzichtbaar te bevestigen. Dit doen we door middel van tappen, de aloude ambachtelijke manier van bevestigen van hout op scheepsdekken.

4. Einde van de werken

Uw tuinterras is voor ons afgewerkt als u tevreden bent én als wij er zeker van mogen zijn weer een nieuwe tevreden klant bij te hebben. Wij maken nooit publiciteit, omdat onze klanten ons aanbevelen aan familie, vrienden, etc. Zo hebben wij een "achtste generatie via via"-aanbeveling die oorspronkelijk begon in 1993 en die onlangs bevestigd werd met een bestelling.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze tuinterrassen? Contacteer ons, wij helpen u graag verder.
Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies voor uw terras

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Bankirai is al 25 jaar uw specialist in het onderhouden en reinigen van uw houten terras. Heeft uw terras een opknapbeurt nodig, of wilt u graag een nieuw terras laten aanleggen in een specifieke houtsoort?

CONTACTEER ONS