Zwembadterras aanleggen

Zwembadterras aanleggen

Een houten zwembadterras is een omlijsting met allure en straalt prachtige luxe uit.

Onze ervaring en vakkundigheid verzekeren u ervan dat uw houten terras en uw zwembad één geheel vormen. Door het aanleggen van een prachtig zwembadterras maken wij een plek waar u kunt bijkomen van uw zwemactiviteiten of heerlijk op kunt zonnebaden.

Zo leggen wij uw zwembadterras aan​

Stap 1

Inspectie van de omgeving

Voor een zwembadterras dient de ondergrond van de directe omgeving van het zwembad verhard te zijn. Als dit nog niet het geval is, dan zullen wij eerst hiervoor zorgen. Desnoods door middel van het afgraven en uitvlakken van de terrasoppervlakte. Uiteraard zorgen wij ervoor dat eventuele bandensporen die hierbij zijn ontstaan, met de hand weer worden hersteld en dat er geen beschadigen ontstaan aan tuin of bestaand groen. Daarna plaatsen wij anti-worteldoek en werken wij de omgeving aan met stabilisé. Vanuit hier kunnen wij starten met het plaatsen van de onderstructuur.

Stap 2

Zorgen voor een goede ondergrond voor uw zwembadterras

Ook bij een tuinterras is de ondergrond en de onderstructuur die het houten terras moet dragen van groot belang. Wij plaatsen een anti-worteldoek op de grond en werken de ondergrond aan met stabilisé of betondals en polypropileenpoten. Hierdoor wordt de tuinoppervlakte voorzien van een verharde ondergrond.

Stap 3

Het plaatsen van het terras

Bij het plaatsen van uw houten zwembadterras adviseren wij u graag over het soort hout dat u hiervoor kiest. Uiteraard wordt er gekozen voor een kwalitatieve houtsoort waarbij de voorkeur uitgaat naar ipé of afrormosia. Met name omdat deze houtsoorten bij uitstek goed bestand zijn tegen vocht en eventuele middelen die zich in het zwembadwater bevinden. Desalniettemin zijn padoek, teak of bankirai met duurzaamheidsklasse 2 ook een prima keuze.

Stap 4

De afwerking van uw zwembadterras

Wij werken ook uw houten zwembadterras af met blinde, onzichtbare bevestigingen. Juist in de directe omgeving van een zwembad, alwaar u meestal met blote voeten loopt, is dit een belangrijk aandachtspunt. Trappen, luiken of plinten worden eveneens onzichtbaar en met blinde bevestigingen afgewerkt. Dit doen wij door gebruik van een ambachtelijke werkwijze die vroeger in scheepsbouw werd aangewend. Wij beheersen deze techniek omdat wij deze dagelijks gebruiken.

Stap 5

Oplevering

Nadat het hout is geplaatst en het terras compleet aansluit op uw zwembad, is het aan u om te bepalen of ons werk is gedaan. Bent u tevreden? Dan zijn wij klaar. Bent u overtuigd? Contacteer ons nu.

onze kennis en vakmanschap

Uw zwembadterras mooi onderhouden

Wij beschikken over een onderhoudsolie die er voor zorgt dat het hout beschermd wordt tegen UV-stralen én het houtoppervlakte stroever maakt. Laat ons een offerte uitbrengen voor de aanleg van uw zwembadterras en een voorstel doen voor terras onderhoud.
​​​​​​​W​​​​​ij bieden u graag een totaalplaatje aan.

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies voor uw terras

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Bankirai is al 25 jaar uw specialist in het onderhouden en reinigen van uw houten terras. Heeft uw terras een opknapbeurt nodig, of wilt u graag een nieuw terras laten aanleggen in een specifieke houtsoort?

CONTACTEER ONS