Menu Sluiten

Terras aanleggen : Bankiraiterras.be

Een tuinterras beschouwen wij als middelpunt van uw tuin. De rest van de omgeving willen wij dan ook graag in volledige harmonie zien met hetgeen wij voor u mogen aanleggen. Ook als uw tuin lager ligt dan de toegang naar de tuin, dan kunnen wij een prachtige oplossing voor u creëren.

Zo leggen wij uw tuinterras aan

Stap 1. Inspectie van de tuin

Niet iedere tuin leent zich er zonder voorbereidende werkzaamheden toe om een terras in te plaatsen. Wij voeren dus eerst een zorgvuldige inspectie uit om te bekijken waar voorzorgsmaatregelen noodzakelijk zijn. U kunt hierbij denken aan het afgraven of juist ophogen van de oppervlakte – of het egaal maken van de ondergrond.

Stap 2. Zorgen voor een goede ondergrond

Ook bij een tuinterras is de ondergrond en de onderstructuur die het houten terras moet dragen, van groot belang. Wij plaatsen een anti-worteldoek op de grond en werken de ondergrond aan met stabilisé of betondals en polypropileenpoten. Hierdoor wordt de tuinoppervlakte voorzien van een verharde ondergrond.

Stap 3. De aanleg van het terras

Voor een tuinterras gebruiken wij houtsoorten in duurzaamheidsklasse 1 of 2. Ipé, Padoek, Teak of een andere tropische houtsoort in hoge kwaliteit, zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze.Wilt u bruin kernhout met een zeer fijne nerf? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor Ipé hout. Bent u meer gecharmeerd door goudbruin met een enigszins onregelmatige structuur? Wellicht dat u dan wilt kiezen voor Afrormosia. Padoek is weer meer rood getint en kent een meer gelijkmatige structuur.Kortom, er is genoeg te kiezen en wij geven u graag advies hierover.

Stap 4. De afwerking van uw tuinterras

Bij de afwerking van uw houten terras kiezen wij ook voor blinde bevestigingen. Trappen, luiken en plinten worden door ons eveneens onzichtbaar bevestigd waardoor uw houten tuinterras één prachtig geheel wordt. Wij gebruiken hiervoor een ambachtelijke methode die in lang vervlogen dagen voor scheepsdekken werd gebruikt. Deze bevestigingskunst beheersen wij door regelmatige uitvoering en verworven expertise.

Stap 5. Oplevering

Zodra wij uw tuinterras conform afspraken hebben opgeleverd, leggen wij het resultaat ter beoordeling aan u voor. Met andere woorden: U bepaalt of het terras klaar is. Bent u tevreden? Pas dan zit ons werk er op.

Het onderhoud van uw tuinterras

Omdat wij er vanuit gaan dat u zo lang mogelijk plezier wilt hebben van uw nieuwe tuinterras, zullen wij u aansluitend een aanbod doen om uw nieuw aangelegde pareltje te onderhouden. Door onze unieke toestellen waarmee wij op veilige en doeltreffende wijze groene aanslag op hout verwijderen, kunnen wij u hiermee veel leed besparen. Gaat u namelijk zelf aan de slag met schoonmaakmiddelen of een hoge drukspuit, dan beschadigt u wellicht niet alleen de planten rondom uw houten terras, maar u loopt ook de kans dat u het hout beschadigt. En dat wilt u uiteraard niet laten gebeuren.

Laat ons een aanbod doen voor periodiek onderhoud. U zult er geen spijt van hebben.